XXI. Kocsitoló Fesztivál

Idén XXI. alkalommal került megrendezésre a kocsitoló fesztivál Kocs településen, ahol 15-en képviseltük Gyenesdiást, pénteken a kulturális bemutatón, szombaton és vasárnap pedig a kocsitoláson.

A Gyenes Néptáncegyüttes félórás műsorral készült, melyet nagy örömmel fogadtak. Szombaton zajlottak le az előfutamok, ahol Fodor Dávid, Stefanics Dániel, Vértesaljai László, Németh László és Horváth Tamás iramodott neki a 400 méteres sprintnek. A fiúk nem maradtak jutalom nélkül, a cél vonalnál hideg sörrel várták őket a gyenesi lányok. Kulturális programban sem volt hiány, a csapat egy része meglátogatta a Tatai várat és a tó körül is tettünk egy sétát.

Vasárnap két versenyen is részt vettünk. Délután kettőkor kezdődött a flúgos futam, ahol saját általunk előállított szerkezettel készültünk, mely a „Nyuszimobil helyett” nevet kapta. A kocsitoló verseny döntője délután 4-kor kezdődött. A Gyenesdiási „Mit kell tolni?” volt az egyetlen vegyes csapat, ahol nők is versenyeztek. A versenyen nincs vegyes kategória, így a csapat a férfikategóriában indult. Romsics Rebeka, Peszeszér Tina, Vértesaljai László, Stefanics Dániel és Horváth Tamás kitartóan végigfutotta az 1500 méteres távot („mert erre volt igény”), a csapat cserefutója Fodor Dávid volt, akinek bár nem kellett beállnia, mégis lefutotta velünk a távot. Lelkes szurkolókban sem volt hiány, Gál Lajos polgármester úr családjával együtt várt minket a célt jelző piros vonalnál, a Gombár család a pálya mellett lelkesített minket, Németh Lacus és Gombár Kata pedig a csapat mellett futva örökítette meg az eseményeket. Bár elsők nem lettünk (másodikak sem), minden tőlünk telhetőt megtettünk és a fesztivál remek csapatépítésnek bizonyult, rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Jó bemelegítési lehetőség volt, hiszen nyár végi cél, hogy a Festetics-vágtán ismét nyerhessünk.

Köszönjük a beszámolót Peszeszér Tinának!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s